6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Syrnice

Název Množství a jednotka
mléko 1 l
vroucí voda 1/2 l
tvaroh 1 kostka
olomoucké tvarůžky 7 tyčinek
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Do vroucí vody přidáme kmín a přilijeme mléko. Přidáme pokrájené nebo lépe rozmačkané olomoucké tvarůžky a necháme přejít varem. Povaříme jen velmi krátce, odstavíme z ohně, přidáme rozdrobený tvaroh (kostku, ne ve vaničce!) a máslo. Necháme cca 10-15 minut zakryté, již nevaříme. Podáváme s uvařenými, na kostičky nakrájenými brambory.


 


RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

RECEPTY

Králičí čína

Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...